Verschillende soorten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Driftbui&co

Laatst besloot mijn zoontje van 2,5 een mega driftbui te krijgen op het schoolplein. Dit gebeurt wel eens vaker, maar dit was er een met alle toeters en bellen.

En elke keer verbaas ik er mij over hoe  mijn mede-moeders hier op reageren. Er zijn dus ook meerdere manieren hoe je hier op kan reageren en ik zal vertellen welke ik deze keer mee maakte.

1. Ik zie het en leef met je mee moeder.

Deze moeders zijn super lief en je bent ze eeuwig dankbaar tijdens een driftbui. Of ze helpen…..is een tweede. Ze komen namelijk meteen als de driftbui geconstateerd is op je af. Ze trekken alles uit de kast om je te verzekeren dat het echt geen probleem is dat mijn zoontje zich op het moment als Godzilla gedraagt.

Een soort van “herkenbaar moment” delen.

“Dit had ik altijd met mijn Koentje, het gaat echt over!”.
“Hee, ik hoor het schreeuwen niet eens meer” presteerde een moeder laatst te roepen, terwijl mijn zoon zijn stembanden eens flink oefende.

“Wat zei je?” vroeg ik wanhopig.

2. Oudere vrouwen en het komt wel goed contact.

Deze vrouwen herken je door het oogcontact wat ze met je maken. Daarna knikken ze even. Dit doen ze om te bevestigen of je nog aanspreekbaar bent of dat je op het punt staat om ieder moment op de grond te vallen en net zo hard gaat mee gillen met je kind.

Als dit eenmaal bevestigd is komen ze op je af. En hoe lief ze het bedoelen, ze maken het alleen maar erger. Dit doen ze door tegen mijn zoontje te zeggen “ach, is het mannetje boos?”of  “Je zult wel een beetje moe zijn”.

Meestal komt hij rond 3 uur net Uit zijn bed, laat staan dat hij er nog eens in wil.

En boos, ja tuurlijk is hij boos. Zal hij anders eens laten horen hoe Boos hij is?

Daar komt nog bij dat ik de mevrouw wel vaag van gezicht ken, maar zoonlief niet. Dus deze mevrouw is natuurlijk in peuter ogen best eng. En wat doe je als je als peuter iets eng vindt?

Juist, nog dichter op mama staan.

Heerlijk, dat luide gehuil in mijn gehoorbuis.Maar ach, ze bedoelen het goed, die lieve meestal oudere mevrouwtjes.

3. Mensen die begrijpend knikken en dan doen alsof je er niet meer bent om jou een prettiger gevoel te geven.

4. Mensen die je aan kijken en dan meteen wegdraaien en doen alsof je er niet meer bent om jou geen prettiger gevoel te geven.

En deze vind ik persoonlijk het ergst. Terwijl ik met een rood bezweet hoofd mijn zoon van de vloer schraap voel ik de blikken. Als zoonlief zich dan ook nog zo zwaar maakt als een tientonner besluit ik om hem maar even te laten liggen en geloof me ik weet dat het -10 graden buiten is.

Een moeder begint spontaan te zingen tegen haar peuter dochter en geeft haar nog een extra knuffel. Blij dat haar kind zo lief op haar schoot zit? Of blij dat zij nu niet aan de beurt is?

Wie zal het zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s