About Sleepy Mom

Naamloos

Sleepy Mom? Luie moeder? Ik snap hem niet?

Ok dan.

Ik vond het zelf briljant gevonden, maar ik besef me dat de naam enige uitleg behoeft.

Wat is er gebeurd?

Een jaar geleden ging het op alle fronten even niet zo lekker.

Werk, privé, jonge 31-jarige moeder zijn van 2 jonge kids.

Het koste allemaal teveel energie, dat is toch gek als je voor je gevoel alles hebt wat je hart begeert? Op dringend aanraden van mijn vriend ging ik naar de huisarts met wat vage klachten. Na mijn verhaal gedaan te hebben vroeg de huisarts mij  “maar wat vind je dan nu echt leuk om voor jezelf te doen?”.

Ik wist dat ik mijn dieptepunt bereikt had, omdat ik niet eens meer een antwoord wist op deze vraag.

Echt oprecht, ik had geen idee. Wat vind ik leuk om te doen? “Ehm” stamelde ik,” ik verzorg nu de kids, verzorg de mensen op mijn werk, doe het huishouden, de boodschappen en plof dan moe op de bank?”.

“Ja, ja, heel leuk allemaal” zei de huisarts, “maar waar wat doe je voor jezelf?”.

Ik wist het niet en het voelde alsof ik verder verwijderd was van mijzelf was dan ooit.

Wat deed ik toen?

Met pijn in mijn hart zei ik mijn baan op. Het ging niet meer. Het duurde even, maar langzaam maar zeker heb ik mezelf enigszins terug gevonden.

“Aha moment”

Totdat de dag kwam en mijn kritische dochter van bijna zes aan mij vroeg “mama, wat wil jij later worden?”. En ik zei “lieverd, ik wilde mama worden en dat ben ik gelukkig nu!”.  Nee, daar nam mijn dochter geen genoegen mee. “Nee, als je echt groot bent, bedoel ik”.

Die vraag bleef maar door mijn hoofd malen. Ooit riep ik als klein meisje op de basisschool dat ik journaliste wilde worden. Mijn hoofd liep over van de verhaaltjes en toen ik ouder werd hield ik complete dagboeken bij. Schrijven was mijn uitlaatklep. En dat deed ik tot ver in mijn middelbare schooltijd.

Ergens verschoof mijn interesse en besloot ik dat ik voor mensen wilde zorgen.En dat ben ik gaan doen. In die tijd werd ik zowaar ook nog twee mooie kids rijker. Een meisje en een jongen of ook wel een koningskoppel meestal door oudere mensen op straat genoemd. Maar zo voelt dit inderdaad ook.

Maar gaandeweg ben ik dus vergeten waar ik als klein meisje zo gepassioneerd van was en dit liet me niet los. Waarom niet weer eens een gokje wagen? Ja, waarom niet?

Sleepy Mom

En dan komen we nu op de term Sleepy Mom. Ik ben een moeder die vol voor haar kinderen gaat en hier ook mijn eigen behoeftes wel eens voor opzij zet en misschien ook soms wel eens vergeet. Nu de kinderen uit de luiers raken, krijg ik weer meer tijd om dingen aan te pakken die ik leuk vind en misschien ook wel vergeten was.

Begrijp me niet verkeerd, ik Hou van mijn kinderen, maar het voelt alsof ik “wakker” geworden ben uit een periode van luiers, flesjes en nachtbraken en chronische vermoeidheid. ik pak de draad weer op, maar nu alleen met kids!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s